Naše elektricky vyhřívané stolky Galavito Heating Table najdete v těch nejlepších hotelech a restauracích po celém světě. Jedním z hotelů, který naše inovativní venkovní topení na předzahrádce používá je Hotel Dominican v Praze.
S ředitelem hotelu Dominican Radkem Nedvědem jsme se pobavili o tom, jaké byly jejich zkušenosti s plynovými zářiči a proč se nakonec rozhodli pro elektricky vyhřívané stolky Galavito Heating Table. Pan ředitel také v rozhovoru prozradil, jaké byly jejich náklady na provoz plynového topení a jak na novinku na venkovní předzahrádce reagují jejich hosté.
Čtyřhvězdičkový hotel Dominican se nachází v srdci historické Prahy nedaleko Staroměstského náměstí. Budova hotelu Dominican je původní součást historického paláce dominikánského kláštera, čímž svým hostům nabízí originální atmosféru staré Prahy.
Kolik byly Vaše měsíční náklady na venkovní plynové topení před nákupem vyhřívaných stolků Galavito Heating Table?
Náklady byly v každém měsíci jiné a samozřejmě to záleželo na počasí. Plynová topidla jsme používali i na efekt viditelnosti. Ono to vlastně ani nešlo používat na efekt zahřátí 🙂 Cena za 1 lahev s butanem byla 320 Kč a vydržela 2-3 dny. Zařízení jsme měli 4, takže matematika 🙂 Náklady na plynové topení tedy byl cca 15 000 Kč za měsíc při plné vytíženosti.
Jaké byly Vaše zkušenosti s plynovými infrazářici?
Naše zkušenosti byly bohužel negativní. Plynová topidla sice vypadají elegantně a oheň ve skleněném válci je efektní na pohled, ale nezahřejí. A hlavně je tam stále manipulace s plynem a tím pádem také nebezpečí výbuchu, únik plynu, neustálé školení personálu a další starosti s údržbou.
Proč jste se rozhodli pro zakoupení elektrických vyhřívaných podnoží Galavito Heating Table?
To je jednoduché. Za prvé snížení nákladů a za druhé zajištění většího komfortu pro zákazníky (a i pro personál). A za třetí celková modernizace venkovního posezení.
Jaké jsou Vaše současné náklady na elektrické venkovní topení?
Určitě jsou nižší, než tomu bylo u plynového topení. Je to dáno i tím, že si jednotlivé vyhřívané nohy zapneme dle potřeby a nemusí jet na plný výkon všechny najednou. Vyhřívaný stolek zapneme jen když u něj sedí hosté. Přesnou úsporu jsem blíže nezkoumal. Nemáme zvlášť podružné měřidlo na zahrádce, ale odhaduji to až 40 % úsporu energií.
Jaké jsou reakce Vašich zákazníků na vyhřívané stolky?
Z 99% pozitivní. Chválí si design, výkonnost a nápad. Občas je to někomu až nepříjemné teplo a požaduje vypnutí, ale to jen dokazuje, že to hosta rozpálí do běla 🙂

Změnila se nějak skladba Vašich hostů s používáním vyhřívaných stolků?
Změna skladby hostů se u nás moc vypozorovat nedá. Vždy jsme měli mix všech zákazníků. Možná se více objevují rodiny s dětmi a kočárky.
Zvýšila se díky stolkům s infra topením tržba na venkovní předzahrádce?
V zimních měsících jednoznačně. V meziročním srovnání o 18 %. Je pravda, že těch vylepšení k většímu pohodlí pro naše zákazníků, bylo více, ale stoly mají na navýšení velký podíl.
Jak jste spokojeni s vyhřívaným barovým stolkem BISTRO DUO?
Je krásný a používáme ho spíše na prezentaci menu. Aby klienti, kteří váhají mezi zahrádkou a vnitřním prostorem, pocítili teplo již při listování v menu a sedli si venku.
Pokud také chcete jako v hotelu Dominican inovovat vybavení na venkovní předzahrádce a nevzhledné plynové infrazářice nahradit moderním a elegantním topením Galavito Heating Table, napište nám na info@galavito.cz nebo zavolejte na +420 736 177 368. Rádi vám představíme vyhřívané stolky osobně. Budete se moct přesvědčit o jejich funkčnosti, praktičnosti a tepelné efektivitě.
Kromě vyhřívaných stolků dodáváme také další vybavení na restaurační předzahrádky. Pomůžeme vám jak s výběrem správných stolových podnoží, židlí nebo stolových desek ale také slunečníků a ohrazení předzahrádky.