Zákaz kouření začne platit již brzy: Jste připraveni?

Na poslední květnový den již tradičně připadá Světový den bez tabáku, který je vyhlašován Světovou zdravotnickou organizací. Cílem této kampaně je upozornit na rizika spojená s kouřením a v rámci Světového dne bez tabáku se koná řada osvětových akcí s protikuřáckou tématikou. Užívání tabáku patří mezi nejčastější příčiny předčasných úmrtí nejen v Evropě. Kampaň Světový den bez tabáku byla vyhlášena Světovým zdravotnickým shromážděním v roce 1987.

V České republice také začne od konce května 2017 platit tzv. protikuřácký zákon, který zakazuje kouření v restauracích a také omezí i alkohol, který se nebude smět vůbec prodávat prostřednictvím automatů. Tento nový zákon však není profesionály v pohostinství vítán a například Asociace hotelů a restaurací ČR, která sdružujeme majitele a provozovatele hotelů, penzionů, restaurací, odborných škol, považuje normu za další krok k likvidaci živnostníků v pohostinství.

V Česku je však v současnosti podle statistik Asociace hotelů a restaurací většina podniků nekuřácká, nebo má oddělené kuřácké a nekuřácké prostory. V mnoha tisících českých hospodách a barech ale lidé stále kouří, což se od konce května bude muset změnit.

Zákaz kouření však dle nového zákona platí jen pro vnitřní prostory restaurace či kavárny, ale na terasách či zahrádkách se bude moci kouřit dál. Pravděpodobně se restaurace a hospody s touto novinkou zakazující kouření vyrovnají tak, že rozšíří své podniky o možnost venkovního posezení.

Dá se tedy předpokládat, že k již zavedeným letním terasám a předzahrádkám přibudou další venkovní posezení určená primárně pro kuřáky. Pobyt na čerstvém vzduchu a posezení na terase patří již tradičně k atmosféře léta, ale situace se začne měnit s nástupem chladnějších měsíců nebo po západu slunce.

Mnoho restaurací, kaváren a hospod tak bude muset řešit situaci, jak zpříjemnit kuřákům pobyt venku i za chladných dnů. Restaurace, které budou mít vytápění venkovního posezení, tak získají konkurenční výhodu a popularitu u hostů.

Některé restaurace a kavárny již pro vyhřívání předzahrádek používají nejrůznější plynové zářiče, či hostům zapůjčují deky, ale toto řešení není ideální a hosty stejně moc nezahřeje. Navíc plynové zářiče jsou velmi nákladné na provoz. Samotná pořizovací cena není tak vysoká, ale co zvyšuje náklady, jsou drahé plynové lahve, jejich výměna a nutnost jejich uskladnění.

Naštěstí existuje také jiné řešení, jak vyhřívat venkovní posezení. Jedná se o elektricky vyhřívané stolky Galavito Heating Table, jsou velice praktické a efektivně hřejí od nohou. Tyto stolky s infrazářičem ve stolové podnoži vyrábí česká firma Galavito s.r.o. a dodává je do těch nejlepších českých i zahraničních podniků.Zákaz kouření předzahrádka

V současné době jsou k dispozici dva modely vyhřívaných stolků. Model RESTO slouží jako restaurační a kavárenský stolek pro sedící hosty. Naopak model BISTRO s výškou stolové podnože 109 cm ocení restaurace a hospody, které chtějí zahřát hosty postávající a kouřící před podnikem. Díky elektrickému zářiči, který ve stolku příjemně hřeje, tak hosté zůstanou v restauračním podniku déle a tzv. je „nevyžene zima“. Teplé světlo infrazářičů také přiláká další hosty.

Pokud tedy chcete svým hostům zpříjemnit pobyt na venkovním posezení, neváhejte se na nás obrátit na info@galavito.cz nebo telefonicky +420 736 177 368 a rádi Vám představíme naše vyhřívané stolky Galavito Heating Table.

Menu